2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

sausainiukai "Triufeliai"

šiuos sausainiukus labai mėgau vaikystėje, nes juos man kepdavo pati mamytė :)
receptukas jau prieš daug metų iš jos ir persirašytas.

pagaminami tikrai paprastai.trapūs. nesaldūs. bet laaaaabai skanūs su kava ar arbata  ;)


4 virti tryniai
200 gr. margarino
1 v.š. grietinės
1/2 a.š.  sodos
300 gr. miltų (maždaug)
3 v.š.  cukraus pudros
1 a.š. vanilinio cukraus

plytelės  juodo šokolado
1 v.š. grietinėlės
maždaug pusė šaukštelio sviesto
keleto lakštų vaflių

Virtus trynius  šakute ištrinti su margarinu (turi nelikti trynio gabaliukų) , sudėti cukraus pudrą, vanilinį cukrų ,grietinę (joje užgesinti sodą), ir dalimis suberti miltus. Tešla turi gautis lyg labai lengvai minkomas plastelinas-minkštutė, bet nelipti prie rankų. Tada iš  gautos masės  formuoti triufeliukus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti kol švelniai paruduoja 190 laipsnių orkaitėje.  Kol sausainiai kepa garu vonelėje ištirpinti šokoladą, sviestą,  įpilti šaukštą grietinėlės ir gerai išsukti. Atvėsinti. Imti po vieną sausainiuką , apvolioti šokolado masėje  ir tada į apvolioti trintų  vaflių trupinukus... viskas :) jei turime kantrybės palaukiam, kol triufeliukai šiek tiek apdžiūva ir skanaujam ;)

4 komentarai:

  1. Su startu!

    Sausainukai atrodo kaip tikri triufeliai. Nustebino mane cia tie virti tryniai

    AtsakytiPanaikinti
  2. super sausainukai, puikus startas, sveikinu ir pazadu iskept siu grazuoliu savo vaikuciams :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kristina, jei vaikuciams, tai gal tada geriau rinktis pieniska , o ne juoda sokolada ;)

    AtsakytiPanaikinti